top of page

Az érintésmentes – QR kódos étlap használata

Mi az érintésmentes, vagy más néven QR kódos étlap?


A QR kódos étlap helyettesíti a hagyományos, papír alapú étlapot. A vendégek az okos telefonjuk segítségével megtekintik az étel-ital kínálatot úgy, hogy nem érintkeznek ily módon sem a személyzettel, sem az étlappal.

Amikor a vendégek beszkennelik a QR kódot, az adott étlap a teljes tartalmával nyílik, így a vendégek ki tudják választani az ételeket és italokat megrendelésre.


Mit kell tennie a vendégnek-weblap látógatónak, hogy beszkennelje a QR kódot? Kell-e rendelkezniük külön applikációval a QR kód beolvasásához?


Okostelefonok esetében nem kell külön applikáció a QR kód beolvasásához. Bár ilyen alkalmazások is léteznek, ingyenesek és fizetősek egyaránt, azonban semmi szükség rájuk. Ha valaki Androidos operáció rendszeres telefonnal rendelkezik, csak el kell indítania a kameráját, tartani a telefont a QR kód fölött és máris nyílik a beolvasási opció, amire IGENT kell mondani, így a rendszer az adott linkre vált.

Az Apple, tehát iOS operációs rendszer esetében, maga a rendszer verziójának 11 vagy magasabbnak kell lennie, ahhoz, hogy a kamera felismerje a QR kódot, és beszkennelje. Amennyiben valaki ennél alacsonyabb verzióval rendelkezne, töltsön le az Apple Store-ból egy ingyenes QR kód olvasót.Hogy használhatja az étterem a QR kódos étlapot?


1. Kartonra kinyomtatva asztalokra helyezheti ki. A vendég megérkezésekor nem várakozik a pincérre, hanem rögtön megtekintheti a kínálatot, és ha az étlap egy online étlap, rögtön, várakozás nélkül rendelhet is.

2. Öntapadós papírra nyomtatva elhelyezheti a vitrinbe vagy az ajtóra

3. Kihelyezheti az utcán az étlap tartóra, így a járókelők be tudják szkennelni, majd eldönteni, hogy betérnek-e

4. Szórólapra helyezheti, jelentősen csökkentve így a szöveg mennyiségen

5. Ha házhozszállítási szolgáltatása van a vendéglátóhelynek minden csomagolásba helyezhet egy miniszórólapot QR kódos étlappal

6. Ha pizzás dobozt használ az étterem, kinyomtathatja a dobozra

7. Online felületen: weblapon, Facebookon, mobilapplikációban praktikus megoldás az étlap információk közlésére és direkt online rendelésre

Azon túlmenően, hogy a QR kódos menü egy igen praktikus eszköz, a modernitás és a frissesség benyomását kelti, a vendég jó érzéssel visszatér majd, úgy tartja számon, mint egy innovatív, újító, a mai kor trendjeit ismerő vállalkozásnak, amely lépést tart a korral, és a fiatal generációt is vonzani akarja.

Mindezeken kívül nagy előnye ennek az étlapnak, hogy ha bármikor bármit módosítani kíván az étlapon, nem szükséges az egészet több példányban újranyomtatni – elég csak a kis QR kódot, ezzel nem kevés költségtől kímélheti meg magát egy-egy étterem.


Hogyan lehet egy étteremnek QR kódos étlapja?

A RestoOrdering éttermi digitalizációs rendszerünk természetesen tartalmazza az étlap QR kódos változatát. De a nagy aktualitására, a létfontoságú bizalmi kérdésre tekintettel, ami a QR kódos étlap meglétéhez fűződik, minden vendéglátóhelynek INGYENESEN, MINDEN KÖTELEZETTÉSG NÉLKÜL elkészítjük a QR kódos étlapját. Igényelje ITT!

8 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page