top of page
Download 52 Clean White Wallpapers For Desktop amp Laptops_edited_edited.jpg
Tudástár

A technikai e-mail cím

Amit technikai e-mail címnek nevezünk, az egy „gmail.com” féle e-mail cím.

Ez nem egy publikus cím, sehol sem szerepel, csak belső munkafelületeken használjuk.

Aranyszabályok:

- az e-mail címet az étterem tulajdonos kell, hogy hozza létre, így ő lesz a cím tulajdonosa is egyben

- a cím formátuma etteremneve@gmail.com legyen, a jelszava lehet tetszőleges, de legyen olyan, ami könnyen megjegyezhető, pl. „etteremneve2022”

- a címet + jelszó a következő személyekkel kell megosztani:

  • RestoOrdering (Dávid Ilona)

  • étteremvezető/manager/felelős személy

  • azokkal az emberekkel, akik kapcsolódnak a rendelésfelvétellel: konyafőnök, teremvezető, felszolgálók

 

- az étterem a technikai e-mail címmel lesz beregisztrálva a RestoOrdering rendszerbe

- a Rendelésfelvételi applikáció is ezen az e-mail címen fog kommunikálni, ide futnak be az értesítések, de ezt be lehet állítani, hogy milyen típusú értesítés legyen nemcsak hangjelzéssel, hanem e-mailben is. További részletekért erről olvasd el a Rendelésfogadó applikáció Tudástárunk cikkét, és nézd meg a Videót is a Rendelésfogadó applikációról.

- a technikai e-mail cím azért egy gmail.com-os, mert munkaeszközöket és munkafelületeket fogunk használni ingyenesen a gmail-es címhez járó szolgáltatásokat: a Google Drive-ot (tárhely) és a Google Dokumentumokat (Word, Excel). Ezekről külön cikket írtunk, a Tudástárban a Google Drive, Google Dokumentumok címen találod meg.

Persze a Google a fiókokhoz több ingyenes szolgáltatást is kínál, de nekünk, a RestoOrdering-hez csak a Google Drive a releváns.

Google Drive.png

A technikai e-mail címet igen egyszerűen lehet létrehozni: ha beírod a Google-ba: gmailes e-mail cím létrehozása máris kiadja a felületet, ahol regisztrálni tudsz egy új Google fiókot:

Nézd meg a videónkat, ahol mintaképpen a RestoOrdering DEMO étteremnek hoztunk létre egy e-mail címet. Ez a mi technikai címünk, így a RestoOrdering – Dávid Ilonával való megosztáskor ezt a címet kell használni: restoordering.restaurant.demo@gmail.com

Download 52 Clean White Wallpapers For Desktop amp Laptops_edited_edited.jpg
bottom of page