top of page
Download 52 Clean White Wallpapers For Desktop amp Laptops_edited_edited.jpg
Tudástár

Google Drive,
Google dokumentumok

      A Google Drive mint tárhely, és a Google dokumentumok mint online dokumentumok, mind a gmail-es e-mail címünkkel járó ingyenes szolgáltatások. Olvasd el az erről szóló Technikai cím Tudástár cikkünket a további részletekért.

     

       A Google Drive-t itt találod meg:

Google Drive.png

Ha ráklikkelsz a Google Drive ikonra, ez a felület nyílik:

Google Drive2.png

ahová mi már fel is töltöttük a minta étlap anyagát: fájlokat és mappákat képekkel. További részleteket ezekről az anyagokról a Dinamikus online étlap cikkünkben olvashatsz.

        Amikor ezt a tárhelyet használjuk, azok a személyek, akikkel meg van osztva, azok hozzáférnek az anyagokhoz. Minden megosztáshoz be lehet állítani jogosultsági szinteket: csak megtekintési, vagy szerkesztési jogot is adhatsz bárkinek. Az admin jog csak az étterem tulajdonosát vagy az e-mail cím tulajdonosát illeti. Ő hoozá tud adni embereket a megosztáshoz, de el is távolíthat onnan bárkit.

        A Google dokumentumok olyan formátumú, mint a Word, a Google táblázatok pedig olyan, mit az  Excel, csak online, így mindenki által látható, szerkeszthető (persze csak az, aki szerkesztési jogott kapott).

        Mappát, dokumentumot úgy lehet létrehozni, hogy klikkelsz az ÚJ gombra, majd nyílik az opciós lista, abból kiválasztjuk azt, mire szükségünk van.

Google Drive3.png

Az eddigieket videó formájában is megtekintheted a YouTube csatornánkon.

Download 52 Clean White Wallpapers For Desktop amp Laptops_edited_edited.jpg
bottom of page